Vrei sa prepari vinetele fara maioneza sau ceapa, pentru a evita arsurile la stomac, dar si caloriile? Iti propune o reteta de crema usoara de vinete, care se potriveste perfect cu bruschete sau crutoane.
Pentru a-i da o aroma deosebita, poti adauga patrunjel, oregano, menta sau busuioc.Ofera doar 35 de calorii, deoarece legumele sunt fierte.
CITEȘTE ȘI: Produsul apicol indicat în prevenirea infecțiilor – Protejează și ficatul!
Spala bine vinetele, curata-le de coaja, apoi taie-le cubulete. Indeparteaza semintele si transferati-le intr-o oala fara apa. Porniti gazul si amestecati pana se rumenesc un pic. Apoi adaugati suficienta apa pentru a acoperi toate bucatile de vinete, fara a le lasa sa pluteasca, apoi gatiti-le la foc mic, timp de aproximativ zece minute, recomanda acasa.ro. Scurgeti legumele si dupa ce se racesc zdrobiti-le cu o furculita pentru a indeparta toata apa.
CITEȘTE ȘI: Ce să NU mănânci dacă ai prediabet: Alimentele care pot duce la instalarea diabetului de tip 2
Vinetele se pun in robot si se mixeaza impreuna cu uleiul de masline, sare si piper. Mixati pana cand obtineti un piure. Acum adauga aromele preferate si mai mixati cateva secunde pentru a uniformiza bine ingredientele.
Crema de vinete este gata pentru a fi servita. Pofta buna!